Om

Om - Malene Sandal, Keramisk designer.


Jeg er uddannet på Designskolen Kolding, Keramisk Linje, med afgang i 2005.


Min primære passion er, at fremstille forskellige former for belysning.

Jeg udformer lamper, som kan give det private eller det offentlige rum en behagelig atmosfære, stemning og udsmykning.

Det primære materiale er porcelæn, som jeg selv udvikler så porcelænsmassen bliver så transparent og stabil som muligt.


Jeg har eksperimenteret med hvordan forskellige porcelænsmasser op i mod hinanden, kan supplerer hinanden på en anderledes æstetisk og funktionel måde. Dertil har jeg lavet undersøgelser ved at iblande forskellige fibre i porcelænet, som så senere har dannet strukturer, bærende gitre og mere gennemskinnelighed i overfladen.


En fascination som afspejler sig i mit lysdesigns, er arkitekturens konstruktioner, som oftest udspringer fra naturen, der har tilegnet sig sin egen bærende konstruktion. Disse faktorer gør det muligt, at det meget tynde støbte porcelæn kan holde sin form i brændingen.

Formerne skabes også oftest ud fra kontrasten mellem de bløde organiske former, op imod de helt stramme lige linjer og flader.


Særlige kendetegn for mine produkter / design udspringer fra forfinede symmetriske kurver, som besidder en dybde, spændstighed. Spændende former for mig, er når øjet kan gå på opdagelse i en form som er foranderlig, at hvor man kan blive ved med at opdage detaljer.

At man bliver draget til ikke kun at se, men også røre...


I mit Design, kan man ofte drage relationer til Barok og Jugendstilen hvor man ser de svungne linjer, svulmende yndefulde og flydende former, med geometriske træk og med inspiration fra levende organismer, ornamenterede flora og fauna.


Mine produkter passer til den elegante, nærmest eksklusive stilart, hvor man sætter pris på detaljer udført med håndværksmæssig finesse. Samtidig passer mine designs også til den rene minimalistiske stil, hvor de detaljerede former for lov at komme i fokus og ikke ”drukner”.